concert

Alle Programma

Matamore Label Night

Tom Sweetlove
Volgens de legende was Tom Sweetlove de verlegen jongen achteraan de klas, die steeds zeer zorgvuldig zijn woorden koos. Zet dit om in muziek en u weet wat u te wachten staat: prachtige, delicate songs, een beetje verlegen maar met heel veel uitstraling.
De Luikse band is oprichter van het collectief JauneOrange, dat vaak in één adem genoemd wordt met het beter bekende My Little Cheap Dictaphone. Toch moet Tom Sweetlove niet onder doen, hun Mogwai- en Godspeed-achtige inkleding zorgden eerder dit jaar voor een plaats op de affiche van Dour, en nu als aanvoerder van Matamore in Kc Netwerk.

Raymondo
Met zijn vroegere incarnaties (Sexytiger, Belmondo) is Christian Nolf, zeker in Vlaanderen, altijd het best bewaarde Belgische indie rock geheim geweest. Ondertussen is er dus Raymondo, begonnen als een solo project, maar intussen uitgegroeid tot een echte Brusselse band. Hun debuutplaat Raymondo (2004), geproduceerd door Adam Wiltzie (Stars of the Lid) mixt de klanken van Jim O’Rourke, The Sea & Cake en Idaho. Verwacht je dus aan een beetje Nick Drake met trompet, wat ingetogen bossa nova, veel melankolische gitaarklankjes en een scheut post-rock.

V.O.
Altijd content als we dit onder een filmtitel zien staan in de Brusselse cinema’s, Version Original. Maar terug naar de muziek. V.O. is het nieuwe soloproject van Boris Gronemberger, de drummer van Raymondo, en tevens de nieuwste aanwinst in de Matamore-stal.
Na vele omzwervingen in groepen als Grinberg, Ishinabe, Chacda, Zop Hopop, The Grandpiano en uiteindelijk Raymondo,
Nu doet hij het dus helemaal alleen, en brengt bitter zoete, schone liedjes, om je direct in de Matamore-sfeer te brengen.

www.matamore.net

11.12.2004 20:30