concert

Alle Programma

Mouthus

+ Family Underground / Stellar Om Source / Bear Bones, Lay Low

Mouthus (US)
Mouthus is het New Yorkse duo Brian Sullivan en Nate Nelson (Religious Knives) dat een opmerkelijk brouwsel van donkere gitaarerupties, klagende vocalen en elektronisch bewerkte percussie verzorgt. Imposante neanderthaler-psychedelica met een voorliefde voor Jandek en psych-noise bands zoals Fushitsusha.

Family Underground (DK)
Bear Bones, Lay Low
Dit Deense duo, gepokt en gemazeld in het DIY tape- en CD-r-milieu, produceren donkere drones met zelfgebouwde elektronische apparatuur. Hun sonische nachtmerries zijn verwant aan die uit het Double Leopards-universum – niet toevallig brachten ze een tape uit op Heavy Tapes, het label van Maya Miller en Mike Bernstein. Ook Jackie-O Motherfucker-hoofdman Tom Greenwood en de Stekense psychmeester Bart Sloow waren onder de indruk van hun warme, donkere drones en releaseden respectievelijk een CD en een tape.

Stellar Om Source (FR)
De in Den Haag residerende Christelle Gualdi mengt analoge synth jams, vocale loops en gitaarmantra’s tot eigentijdse pyschedelica. Voordien maakte ze deel uit van de underground supergroep ‘The Way of the Cross’ met o.a. Dave Nuss (NNCK), James Ferraro & Spencer Clark (The Skaters). Ze deelde o.a. het podium met Thurston Moore en Tony Conrad.

Bear Bones, Lay Low (VE/BE)
De jongste ster in het Belgische noise firmament heet Bear Bones, Lay Low. Hij komt in Netwerk tonen dat het lof van o.a. C Spencer Yeh en Six Organs of Admittance-opperhoofd Ben Chasney niet onterecht is. Verwacht u aan beklijvende fuzz, etnische drones en Zuid-Amerikaanse dodenrituelen.

Mouthus

17.10.2008 20:30