concert

Alle Programma

Noise Chamber #001

Adam Bohman / Maurice-Charles JJ / Jason Van Gulick / Lazara Rosell Albear / Pauwel De Buck / Maze dj-set

Adam Bohman UK
Deze cult-artiest uit de Britse avant-garde (tevens lid van Morphogenesis en de helft van The Bohman Brothers) bouwt zijn unieke geluidswerken op aan de hand van allerhande objecten, collages en narratieve elementen. Patafysica voor de oren.

Maurice-Charles JJ BE
Een briljante improv-artiest uit Brussel die condensatormicrofoons gebruikt om de verhouding te elimineren tussen de tonen en de andere – vaak als parasitair aanziene – geluiden van zijn sax, speeksel, gemurmel, keelstem en gefluit.

Lazara Rosell Albear CU/BE
Voor oorsprong Cubaanse conceptuele performer, experimenteel drumster, danseres, choreografe en video-artiest. Op haar actief staan samenwerkingen met o.a. Alain Platel, Koen Augustijnen, Xavier Lukomsky, en projecten met Victoria, LOD, L’Espace Senghor, Les Ballets C. de la B.

Jason Van Gulick FR/BE
Veruit een van de interessantste drummers van het moment; via het in realtime verwerken van de geluiden van zijn drum, serveert Jason Van Gulick een explosieve mix van wilde ritmes en abstracte soundscapes. Hij trad eerder al op met Carla Bozulich (Evangelista), Stephen O’Malley van Sunn O))), Chris Corsano, N.U. Unruh (Einstürzende Neubauten), Y.E.R.M.O. en het wilde improvisatiecollectief DEGA!

Pauwel De Buck BE
Pauwel De Buck is een Gentse geluidskunstenaar die woont en werkt in Gent.
Zijn werk – soms atonaal genoemd – is een een compromisloze verkenning van het klankenspectrum door het manipuleren van tapes en allerlei objecten, en gebruik te maken van feedback en field recordings. Zijn performances zijn – door zijn radicale onderzoekstechnieken – geen hapklare brok, maar leveren wel een oersterk geluid die u niet onberoerd laat.

Maze DJ set BE
Lid van het minimal/industrial-project Orphan Swords (hun debuuttape verschijnt binnenkort op Idiosyncratics), tijdens DJ-sets switcht Maze moeiteloos tussen de rauwe klanken van de hedendaagse industriële muziek, de sensuele grooves van de experimentele techno, tribale hip-hop vibes, en neo-kraut eclectisme.

Noise Chamber is een reeks evenementen waarmee Idiosyncratics sound art en noise performances wil promoten in galerijen, kunstencentra en andere locaties in België. De eerste editie gaat door in samenwerking met Netwerk.

Voor meer informatie, neem contact op met Yannick Franck en Pierre De Mûelenaere via info@idiosyncratics.net.

18.05.2013 20:00