concert

Alle Programma

Pram

Pram
Pram is in de schaduw van vrienden Broadcast en Stereolab één van Engelands best bewaarde geheimen. Het collectief uit Birmingham huist bij het fijne Domino label (To Rococo Rot, Ellioth Smith, Jim O’Rourke, Adem, …) en brengt vreemde, archaïsche muziek met accordeon, trompetten, oude toetsenborden, breekbare gitaren, warme dubby baslijnen en zacht voortschrijdende chaotische ritmes. Songs als dromerige observaties, gemengd met denkbeeldige landschappen en fragmentarische her-inneringen aan zoete kinderjaren.

Pram, eerder te gast op het Courtisane Festival 2004, werkt een Special Instrumental Film Show uit in samenwerking met het Britse filmcollectief Filmficciones. Het resultaat hiervan is een audiovisuele performance waarin film- en videobeelden gelinkt worden aan de zeer filmische sound van Pram. Een instrumentale show dus, maar met wat geluk horen we toch de fijne stem van Rosie Cuckston, waardoor de muziek verwijst naar Broadcast en zelfs Goldfrapp.

Verwacht u aan tracks uit hun meest recente album Dark Island en de remixen die zij maakten voor het prestigieuze Warp label.

18.02.2005 20:30