concert

Alle Programma

Sarah Neufeld + Stefan Schneider / Otto Lindholm

De Canadese violiste Sarah Neufeld zou u kunnen kennen van de rockband Arcade Fire of van het daaraan gelieerde Bell Orchestre en The Luyas. Daarnaast vormt Neufeld samen met avant-garde saxofonist Colin Stetson, een duo dat vorig jaar veel lovende kritieken oogstte voor hun post-minimalistische album Never Were The Way She Was.
Waar ze zich op haar eerste soloplaat Hero Brother (geproduceerd door Nils Frahm) nog focuste op hedendaags minimalisme, ontpopt ze zich op haar tweede plaat The Ridge als indie singer-songwriter met een heel eigenzinnig en mystiek, maar toch toegankelijk geluid: ritmisch, poppy en toch nog minimalistisch, met naast de prachtige viool ook plaats voor haar engelenstem en een – vaak stompende – drum.
Op het podium laat Neufeld zich begeleiden door de veelgevraagde drummer en percussionist Stefan Schneider, met wie ze al jarenlang samenspeelt in het Bell Orchestra en The Luyas.

De Brusselse drone artiest en contrabassist Otto Lindholm bracht net zijn titelloze debuutplaat uit bij Icarus Records. Naar analogie met artiesten en bands als Mohammad of James Ginzburg & Yair Elazar Glotman’s Nimbes, levert Lindholm met zijn debuut een intense, donkere trip af, verspreid over drie nummers.
Lindholm puurde de LP uit experimenten met een uniek productieproces waarbij hij elk muziekstuk tegelijk speelde en opnam. De contrabas treedt in dialoog met knetterende analoge machines, wat resulteert in beatloze muziek met een groot dynamisch bereik, denderend op de de contrabas-drones.

Verwacht u aan een intimistische en expansieve muziekavond.

 

> download LPR Live Returns with Sarah Neufeld’s The Ridge
> website Sarah Neufeld
> listen to The Ridge
> listen to Hero Brother

> Otto Lindholm in Gonzo
> Otto Lindholm on Soundcloud
> Belgian Music Net about Otto Lindholm

05.11.2016