concert

Alle Programma

Stichting Mixer night

Het Nederlandse label Stichting MIXER bestaat reeds 6 jaar, en in die tijd specialiseerde het zich in elektro-akoestische muziek en geluidskunst. Denk daarbij aan fijne namen als: Rechenzentrum, Janek Schaefer, Goodiepal, Kaffe Matthews, Köhn en vele andere. Hoog tijd dus om deze intrigerende Stichting in Netwerk een podium aan te bieden.

www.stichtingmixer.nl

Janek Schaefer (UK)
De Brit Janek Schaefer is (geluids)architect, uitvinder en een uniek experimenteel turn-tablist.Misschien is hij nog het meest gekend als uitvinder van de triphonic turntable, een platendraaier met drie armen. Maar bovenal is hij een geluidsartiest die u kopje onder duwt in zijn eigen geluidsbad.
Vorig jaar bracht hij nog samen met Philip Jeck het magistrale Songs For Europe uit op het gerenommeerde Asphodel-label, andere releases kwamen o.a. uit bij (K-RAA-K)³, Staalplaat, Fat Cat en Stichting Mixer. Verwacht u aan een mix van architectuur, akoestiek en draaitafelmanipulaties.

www.audioh.com

Goodiepal (DK)
De Deen Kristian Vester alias Goodiepal is maker van hedendaagse elektronische muziek met releases op o.a. Skipp, Fat Cat, Tigerbeat 6, Lucky Kitchen, City Centre Offices en Stichting Mixer. Daarnaast is hij kunstenaar, sounddesigner, speeldozenbouwer en bovenal een groot fantast. Deze rasperformer uit de Faroer eilanden werkt met prachtig gebouwde mechanische speeldozen, vertelt u over stenen die geluiden bevatten, speelt een vreemd spel met planeten, en sleept u vooral mee in zijn muzikale wereld. Een niet te missen performance / concert.

www.ski-pp.com/goodiepal.html

Boca Raton (NL)
Boca Raton ofwel muizenbek, aka labelbaas MartijnTellinga maakt microarchitectonische muziek vol samples, bijzondere ritmes en uiteenlopende elementen. In feite combineert hij op knappe en bovenal spannende wijze al hetgeen hij uitbrengt op Stichting Mixer.

Yannis Kyriakides (CY)
Cyprioot Yannis Kyriakides groeide op in Engeland en kwam uiteindelijk in Nederland wonen, aangetrokken door de muziek van Louis Andriessen. Hij werkt als componist en musicus in verschillende genres: gecomponeerde muziek, hedendaagse dans, theater en film. Er wacht u een een intrigerende klankwereld die oud en nieuw op een verrassende wijze bij elkaar brengt.

www.circadian.net

29.10.2005 20:30