concert

Alle Programma

Tape / Dictaphone / Shit and Shine / Amenra

A Double Double Bill

vr. 16/05 | A whispering double bill

Tape (SE)
Deze groep laveert op de dunne grens tussen experiment en popmuziek: het is een trio dat klokkenspel, gitaar, harmonium, orgel en laptopelektronica mengt tot muziek van een kristalheldere, pastorale schoonheid. Hun vorige plaat werd geproduced door Pluramon’s Markus Schmickler. In mei komt Luminarium, hun vierde album, uit op het Zweedse Häpna-label (zie o.a. Andrea Belfi, Hans Appelqvist, Stephan Mathieu en Pita). Dit concert belooft pastorale schoonheid in haar puurste vorm.

Dictaphone (BE/DE)
Dictaphone is de in Brussel geboren multi-instrumentalist Oliver Doerell (zie Swod) en saxofonist / klarinetist Roger Döring. Het duo maakt verstilde filmische jazz gemengd met subtiel elektronisch gekraak en geruis. De ideale soundtrack voor jazzy, licht melancholische zomeravonden in 2098…

za 17.05 | A SCREAMING DOUBLE BILL

Shit and Shine (GB)
Shit and Shine is één groot stonermonster met leden van Todd en Part Chimp. Twee basgitaren, vier tot veertig drummers en een onooglijk casiokeyboardje spelen dezelfde riff. Punk’s not dead!

Amenra (BE)
Dit is geen groep, het is een religie. De trage, dreigende doommetal waarin ze grossieren is enkel het middel om op een uiterst brutale wijze een catharis te bekomen. Sunn O))) bewees in het verleden al dat abstracte metal een loutering is voor de gejaagde medemens, en Amen Ra perfectioneert dit. In Netwerk stellen de hogepriesters van de Kerk van Ra hun nieuwe album Mass IIII voor.

17.05.2008 20:30