concert

Alle Programma

The Mary Hart Attack / Eraserhead

+ dj Mad A-p

Crossing the Bridge, een hedendaagse kijk op het rijke muzikale verleden van Netwerk. In deze reeks wordt gezocht naar een gepimpte variant van de punk-spirit die Netwerk in de jaren ’80 en ’90 teisterde. Na een eerste editie in 2015 met The Pop Group, Fluwelen Koord en Falling Man, is er deze keer enkel en alleen ruimte voor de jongere lokale garde.

Goed nieuws: Whispering Sons werd geselecteerd voor de halve finale van Humo’s Rock Rally. Toevallig en helaas op dezelfde dag als Netwerk’s Crossing the Bridge… hun eerder aangekondigd optreden kan dus niet doorgaan. Maar geen nood, spelen in Netwerk zullen ze (ooit) zeker.

Deze editie van Crossing the Bridge wordt plots geweldig intiem: een niet te missen café-concert met de (figuurlijke) deuren wagewijd open voor iedereen.
Breng vrienden mee!

The Mary Hart Attack is alles waar Crossing the Bridge voor staat: hedendaags gitaargeweld verwijzend naar het geluid dat 30 jaar geleden te horen was in Netwerk. TMHA ontstond in 2013 toen de leden de muziek inspeelden voor de documentaire Cells van Wil Mathijs. Nadien besloten ze om als band verder te gaan. Hun bandnaam verwijst naar een psychologische toestand die Mary Hart, een tv-babe uit de jaren ’80, veroorzaakte bij de gevoelige kijker.

The Mary Hart Attack brengt moderne post-punk met hier en daar een laag shoegaze, indie en new-wave. De ep A Dark Green Light, hun eerste release, verscheen vorig jaar op cassette via Oddie Records. Dit jaar kijken we uit naar hun eerste lp.

Kristof Souvagie – Gitaar, Zang
Wil Mathijs – Bas
Kris Vlaeminck – Drum

Eraserhead is een vijfkoppige band uit het Kortrijkse. Hun muziek ruikt naar psychedelica, noise, garage en punk met als extra bonus de rauwe vocals van de dolenthousiaste frontman Niels Manhaeghe. Naast het muziek maken verzorgen ze zelf ook alle artwork en maken ze films en soundtracks. Vorig jaar was er hun eerste EP Wartapes met het aanstekelijke nummer Do Androids Dream of Electric Sheep?.

Niels Manhaeghe – Percussie, Zang
Maxime Rouquart – Gitaar, Zang
Michael Colasse – Zang
Özgür Arpaci – Bas
Vadim Rouquart – Drum

CANCELLED – Whispering Sons is een Limburgse post-punk band die ontstond midden 2013. Hun donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. In juni 2014 bracht de band haar eerste demo uit; een jaar later won ze de finale van de Brusselse Rockrace. Hun nieuwe ep Endless Party kwam 15 december uit op Wool-E Tapes.

Fenne Kuppens — Zang
Kobe Lijnen — Gitaar
Sander Hermans — Synths
Lander Paesen — Bas
Sander Pelsmaekers — Drum

04.03.2016