concert

Alle Programma

The Pyramids / Volcano the Bear

De legendarische afropsychedelische freejazzband The Pyramids werd in de vroege jaren zeventig gevormd door saxofonist Idris Ackamoor, fluitspeler Margo Simmons en bassist Kimathi Asante.

In 1971 reisde reisde het drietal door Europa en Afrika. Drummer Donald Robinson vervolledigde de band In Parijs, ze verbleven enkele maanden in Amsterdam, sloten zich aan bij een commune in Ghana en reisden naar Kenia om te jammen met de leden van Masai- en Kikuyustammen. De band keerde terug met een naam, een geluid, een look en een visie: Free Black Music – polyritmische, psychedelisch-spirituele muziek met hypnotiserende pan-Afrikaanse melodieën. Free your ass and the mind will follow!

The Pyramids brachten drie albums uit voor ze in 1976 uit elkaar gingen. Met hun recente reünie en de re-release van al hun albums op IKEF, bewijst de band tijdens hun lange afwezigheid een tijdloze status bereikt te hebben.

Volcano the Bear is sinds 1995 de vaandeldrager van de Britse improv- en avant-gardescene. Daniel Padden, Laurence Coleman, Nick Mott en Aaron Moore mixen met een fijnzinnig gevoel voor humor, improvisatie met absurdisme tot prachtige eclectische rituelen die weinig uitstaans hebben met hedendaagse hypes of genres. Hun concerten zijn een bizarre, verrassende en beklijvende ervaring. Avant-garde zonder pretentie en de juiste dosis zelfrelativering.

In Netwerk spelen ze als duo: Aaron Moore (drums, trompet, lid van Amolvacy) en Daniel Padden (piano, klarinet, lid van The One Ensemble).

10.12.2010 20:30