concert

Alle Programma

Tim Hecker / Aidan Baker + guests

Al meer dan een decennium behoort Canadees Tim Hecker tot de top van de geluidskunstenaars. Hij maakt overrompelende, intense ambient; altijd in het pikdonker. Weidse soundscapes die melodie, schoonheid en noise combineren.

Drie jaar geleden kwam hij in Netwerk Ravedeath 72 voorstellen voor een select publiek. Intussen bracht hij het prachtige album Virgins uit. Redenen te over om hem terug te vragen in Netwerk. Virgins is Hecker’s eerste album waar live gespeelde instrumenten de basis vormen. Het klinkt ruimtelijker en intenser dan al zijn voorgaande werk en werd in de pers unaniem met lof overladen. Hecker werkte in het verleden samen met artiesten als Ben Frost en Oneohtrix Point Never. Zijn eerste samenwerking ooit was met Aidan Baker.

De Canadese muzikant Aidan Baker woont in Berlijn en maakt, vooral met gitaar, zeer gevarieerde muziek, van modern klassiek tot experimentele drone.

Zowel op plaat als live staat improvisatie centraal. De output van Baker is gigantisch, maar toch blijft hij telkens weer verrassen. Nu ook met z’n nieuwe plaat Triptychs: Variations On A Melody (Important Records) waarvoor hij inspiratie haalde bij Erik Satie’s Gymnopédies en diens Furniture Music, door velen gezien als de voorloper van de hedendaagse ambient. Elke triptiek draait rond een eenvoudige, trage melodie, die driemaal herhaald wordt, waaraan telkens een harmonische toon toegevoegd wordt. Op plaat werkten oa Peter Broderick, Julia Kent, Felicia Atkinson mee, live wordt hij bijgestaan door een Belgisch gelegenheidsstrijkers-ensemble.

19:00 veggie food
20:00 Aidan Baker + guests
21:00 Tim Hecker

tentoonstelling open tot 21:00

€ 13 / € 10 voorverkoop

veggie food verkrijgbaar vanaf 19:00
einde voorzien voor 22:30
Aalst station op 5 min. wandelen
laatste trein naar Brussel om 22:52
laatste trein naar Gent om 00:08

Reductietarief geldig bij alle voorverkoop met voorafbetaling, geen reductietarief mogelijk aan de kassa.
Reserveren via overschrijving op BE55 0010 9871 3744 met vermelding van de datum van het event/concert, uw telefoonnummer en/of uw email-adres, ten laatste 48 uur voor de aanvang van het evenement/concert.

14.11.2014