concert

Alle Programma

Zool / Sofus Forsberg / Gerrit Valckenaers + Stevie Wishart + Dirk Wachtelaer

MINTronicanight

Zool
Dit is het nieuwe project van Gerry Vergult (Aroma di Amore) dat best omschreven kan worden als minimalistische luisterelektronica. Duister, maar subtiel en zeer intiem. Pittig detail, dit is de eerste Zool-live-show!

Sofus Forsberg (DK)
Sofus Forsberg brengt pure elektronica die tussen chaotisch rockend en rustig melodieus heen en weer schiet. Henriette Sennenvaldt (Under Byen), die qua stemgeluid soms aan Björk doet denken, ondersteunt Forsberg op zijn debuutalbum N0/1. Na een remix van Fugle Og Ild van Under Byen in 2001 ontstond hun samenwerking en de typische Sofus Forsberg sound. Eerder dit jaar was hij te zien op het Sonar festival in Barcelona. Prachtig om te zien en naar te luisteren en bovendien voor het eerst in België.

Gerrit Valckenaers (B) + Stevie Wishart (AU) + Dirk Wachtelaer (B)
Gerrit Valckenaers werkte eerder samen met o.a. Steven Debruyn, Geert Waegeman, Otomo Yoshihide en Pierre Bastien, schreef muziek voor stukken van Pascale Platel, Bert Van Gorp en is één van de samenstellers van het programma ‘Mixtuur’ op Klara. Vorig jaar verzorgde hij bovendien de klankband bij de danssolo van Elisabeth Maesen in Kc Netwerk. Stevie Wishart is een in België verblijvende Australische componiste. Zij exploreert middeleeuwse en hedendaagse extremen, met gebruik van viool, hurdy-gurdy, stem en elektronica.
Dirk Wachtelaer verkent al enkele decennia de interactie tussen het elektronische en akoestische, improvisatie en programmatie. Hij werkte eerder samen met gerenommeerdemuzikanten als Paul Schütze, Bill Laswell, Toshironi Kondo, Jim O’Rourke en David Toop. Als onderlinge duo’s speelden ze reeds verschillende keren met elkaar. Ditmaal gaan ze echter voor het eerst als trio te werk, een primeur.

16.10.2004 20:30