ARTIST TALK: TAI SHANI

Tai Shani en Ilse Ghekiere gaan in gesprek over gender, vrouwelijkheid en sexualiteit.

Met gewelddadige en erotische beelden, verdicht in een bloemrijke taal, schetst Tai Shani de vrouw als volmaakt wezen in een niet patriarchale wereld. Doorheen haar installaties stelt ze dan ook mogelijke post-patriarchale toekomsten voor.

Ilse Ghekiere is initiatief nemer van ENGAGEMENT, een kunstenaarsbeweging die seksueel grensoverschrijdend gedrag, sexisme en machtsmisbruik aankaart in de Belgische kunstwereld.

Doorheen dit gesprek gaan ze op zoek vanuit hun eigen expertise naar de ins en outs van een vrouwelijke taal voor de toekomst!

Tai Shani

De multidisciplinaire praktijk van Tai Shani (Verenigd Koninkrijk, 1976) bestaat uit performance, film, fotografie en installatie en draait om experimenteel verhalende teksten.
In 2014 startte Shani haar lopend project DC Productions. Dat project stelt een allegorische stad van vrouwen voor. Het is een experimentele en uitgebreide bewerking is van het baanbrekende feministische boek The Book of the City of Ladies van Christine de Pizan uit 1405. Tai Shani toonde haar werk overal in het Verenigd Koninkrijk en ver daar buiten. Haar werk DC Productions is momenteel te bezichtigen in Aalst waar het deel uitmaakt van de expo ALIAS.
Tai Shani is genomineerd voor de Turner Prize 2019.

Ilse Ghekiere

Ilse Ghekiere is een performer, schrijfster en activiste. Ze studeerde dans aan het Conservatorium van Antwerpen en Kunstwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel. In 2017 ontving ze een beurs van de Vlaamse overheid om sexisme in de Belgische danswereld te onderzoeken. Sinds de publicatie van haar artikel ‘#Wetoo: What Dancers Talk About When They Talk About Sexism’ in het najaar van 2017, werkt ze verder aan projecten die gaan over machtsmisbruik in de kunstwereld. Ze is ook de initiatiefnemer van ENGAGEMENT, een kunstenaarsbeweging die seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksisme en machtsmisbruik aankaart in de Belgische kunstwereld. Ghekiere leeft en werkt in Oslo en Brussel.

Praktisch

15u: guided tour door kunstenares Tai Shani en curator Pieternel Vermoortel
17u: gesprek tussen Tai Shani en Ilse Ghekiere
Locatie: Netwerk Aalst (onder voorbehoud)

Info en inschrijvingen
Voor informatie en inschrijven: charlotte@netwerkaalst.be of 053 70 97 73.

15.11.2019—00:00

kunstenaar

Tai Shani