BlindDate/SoundWalk

BlindDate/Soundwalk is een geluidswandeling waarbij deelnemers geblinddoekt, en voorzien van een helm met microfoon en koptelefoon, aan de arm genomen worden om zich te laten onderdompelen in de akoestische ecologie van de stad en de Denderoevers.

In een wereld waar het visuele domineert, gaat de aandacht naar wat je ziet en minder naar wat je hoort. Aifoon wil met BlindDate/Soundwalk bewustwording creëren rond de poëzie van geluiden die ons omringen, en ze tijdens BlindDate/soundwalk op een veilige en intieme manier laten ontdekken. De gerichte shotgun microfoon, die ingebouwd zit in de helm, versterkt de omgevingsgeluiden en maakt de onderliggende geluiden ongewoon helder in de koptelefoon. Tijdens de wandeling worden rustmomenten ingebouwd, om ervaringen uit te wisselen en halverwege ook van rol te wissen. De geblindeerde luisteraar wordt dan begeleider en omgekeerd. Nadien is er ook ruimte voor een korte nabespreking.

Wanneer?
– Zaterdag 13 mei 2017 om 17u en om 19u
– Zondag 14 mei 2017 om 11u en om 14u

De wandelingen worden begeleid door Jeroen Vandesande (aifoon) en starten aan de zomerbar van Netwerk, met uitzondering van de eerste wandeling die start op het statieplein bij het werk van Tim Bruniges, na het concert van Ian William Craig De plaatsen zijn beperkt tot max. 20 personen per wandeling (geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar). De wandeling zijn gratis, inschrijven is wel aan te raden.

Reservatie: tascha@netwerk-art.be

Bekijk hier alvast een voorsmaakje!

13.05.2017