Boekvoorstelling Zij baanden de weg

door Lieven De Bondt

Lieven De Bondt presenteert zijn boek Zij baanden de weg. Verdienstelijke inwoners van Groot-Aalst die een straatnaam kregen, een verzamelbundel over enkele historische figuren van Aalst.

In zijn boek vertelt Lieven De Bondt hoe maar liefst 112 straten in Groot-Aalst getuigen van een boeiend en kleurrijk verleden. Ze werden in de loop der tijd genoemd naar een eervolle inwoner van de stad. Laat het een boeiende ontdekkingstocht worden langs straten, pleinen, lanen en steegjes. Achterhaal zelf naar welke Aalstenaar niet alleen een straat, maar ook nog eens een vissoort en een mineraal is genoemd. Maak onder andere kennis met Fred Kassoi of Vosse Kilo. Duikel op wie niet alleen burgemeester van Aalst, maar nadien ook nog eens van Gent is geworden. Pluis uit wie in zijn tijd in de pers de evenknie van Mozart werd genoemd en sta oog in oog met de dokter die een rol speelde bij het nogal bizarre overlijden van Arsène Goedertier, wellicht de meest beruchte kunstdief in ons land tijdens de 20ste eeuw.

Zij baanden de weg is een fijne manier om kennis te maken met het Aalsterse straatnamenregister op een alternatieve manier!

Het boek bestellen kan via uitgeverij Flying Pencil. Bestel je het boek voor 1 december, dan betaal je 19 euro i.p.v 22 euro.

De boekvoorstelling vindt plaats op 2 december om 20u in Netwerk Aalst.

02.12.2021—00:00