Fabien Giraud & Raphaël Siboni / James Blackshaw

opening solotentoonstelling
Fabien Giraud & Raphaël Siboni Une Machine Simple.

Met enige fierheid kondigt Netwerk de co-productie La Mesure Végétale aan, een nieuw werk van kunstenaars Fabien Giraud & Raphaël Siboni, gefilmd in de arctische setting van Spitsbergen. De film gaat in première tijdens deze eerste Belgische solotentoonstelling in Netwerk.

concert
James Blackshaw

James Blackshaw (UK) geldt sinds zijn debuut Celeste uit 2003 als een van de meest vooraanstaande avant-folk gitaristen van zijn generatie. Als geen ander combineert hij Britse pastorale folk met fingerpicking en hedendaags klassiek à la Terry Riley.

Blackshaw brengt sinds 2003 instrumentale platen uit, waar zijn virtuoze skills op 12-snarige gitaar centraal stonden. Vanaf 2009 duiken er pianostukken op en vult hij zijn composities meer en meer aan met cello, drums en viool. Op zijn tiende studioplaat Summoning Suns gebruikt hij voor het eerst zijn stem en teksten geïnspireerd door onder meer de singer-songwriters uit de ’60 en ’70 als Nick Drake en Bert Jansch en de orkestrale, barokke pop van Van Dyke Parks.

Het nummer Celeste Part I inspireerde Fabien Giraud & Raphaël Siboni voor hun videoserie The Unmanned, waar elke episode begint en eindigt met dit meeslepende nummer. Reden te meer om hem uit te nodigen voor een concert op de opening van Une Machine Simple.

12.09.2015

Gerelateerd programma

tentoonstelling

13.09-15.11.2015

Fabien Giraud & Raphaël Siboni

Une Machine Simple