Fin de Saison

Frank Fairfield / Gerard Herman / Kinderworkshop / Rondleiding / Harmen de Hoop / Werkplaats Typografie i.s.m. Joëlle Tuerlinckx

Dit jaar valt het Fin de Saison, het spetterende event waarmee Netwerk sinds enkele jaren het seizoen afsluit samen met de familiezondag. Het programma vult een volledige namiddag: een kinderworkshop, waarin kinderen van 6 tot 12 op een speelse wijze de tentoonstelling Radical Autonomy / nieuwe werelden van niks ontdekken, een rondleiding in de tentoonstelling, concerten, boekvoorstellingen, … kortom het beste van Netwerk op één middag!

Gerard Herman maakte samen met Eva Herman een kindervoorstelling naar aanleiding van zijn nieuwste publicatie: Kinderboek, een boek voor kinderen. In zijn allereerste kinderboek reizen zowel kinderen als volwassenen mee in zijn absurd-grappige fantasiewereld. Verwacht u aan een optreden met lange bindteksten of een lezing met veel muziek in het park voor Netwerk.

Harmen de Hoop stelt zijn eerste hard-cover boek voor. Hij bundelde hierin zijn jarenlange productiedrift. Met veel humor en ironie laat hij ons opnieuw naar de publieke ruimte kijken door hier er een eigen twist aan te geven.

Frank Fairfield is een jonge Amerikaan uit het zonnige Californië, maar klinkt en ziet eruit als een folkzanger die in Appalachen uit de jaren dertig woont. De banjoheld blaast stokoude ragtime en folk eigenhanding nieuw leven in met een ongeziene authenticiteit. Op zijn debuut putte hij uit het rijke archief van traditionals, op zijn nieuwe plaat Out on the Open West (Tompkins) schreef hij grotendeels de nummers zelf.
Frank Fairfield is tevens verzamelaar van 78toerenplaten (met een eigen radioprogramma) en zal op het Fin de Saison zijn laatste aanwinsten meebrengen om mee te dj’en.

De studenten van de Werkplaats Typografie werkten samen met Joëlle Tuerlinckx vier dagen in maart en april aan een voorstelling Theatre of the best books 2010. Tijdens het event tonen ze een deel van de oefeningen om uw favoriete boek te worden. Werkplaats Typografie is een tweejarige masteropleiding, onderdeel van ArtEZ instituut voor kunsten, die focust op praktische oefeningen en zelfopgestarte projecten.

14:00 Rondleiding / Kinderworkshop
15:00 Presentatie Werkplaats Typografie
15:45 Frank Fairfield
16:30 Harmen De Hoop
17:15 Gerard Herman
18:00 Frank Fairfield dj-set
Doorlopend Werkplaats Typografie
+ Tentoonstelling Radical Autonomy / nieuwe werelden van niks

19.06.2011 14:00

kunstenaar

Frank Theys

kunstenaar

Sander Buyck

Gerelateerd programma

Familiezondag

Frank Theys / Nikolaas Demoen / SoundImageCulture