Gesprek met Women to Women Collective & The Post Film Collective

Visite Film Festival

Zorgzaamheid en het delen van kennis, vaardigheden en kunstprocessen staan centraal bij de twee collectieven die elkaar zondagmiddag 20 november ontmoeten.

Visite Film Festival nodigt in samenwerking met Netwerk Aalst Women to Women Collective en The Post Film Collective uit om met elkaar in gesprek te gaan. De collectieven zullen zichzelf en hun praktijk voorstellen aan de hand van een aantal korte filmfragmenten. Ze gaan met elkaar in gesprek over hoe het is om collectief kunst te maken. Hoe het is om samen te werken terwijl niet iedereen dezelfde privileges geniet. Hoe het collectief een antwoord biedt op heersende politieke trends en hoe plezier maken al een politieke daad is.

Visite film festival

Het gesprek maakt deel uit van Visite Film Festival. De Imagerie nodigt Adel Setta en Kevin Kotahunyi (Please Add Color) uit om met Eva van Tongeren (curator van Visite) de tiende editie van Visite samen te stellen.

Het programma brengt je van Brusselse huiskamers, naar de straten van Mexico City, de bossen van Canada en een Chinese schoonheidssalon in Miami. In de tentoonstelling wordt een videoinstallatie met pornografische beelden naast tactiele textielwerken over politiegeweld en uitsluiting geplaatst. Tijdens het festival komen kunstenaars samen die reageren op huidige dominante machtsstructuren. Via hun werk stellen ze alternatieve sociaal geëngageerde toekomsten voor door op een poëtische wijze collectieve gesprekken en symbolen van controle, representatie en manipulatie te verbeelden.

Visite #10 is een vierdaags festival in kunstenhuis Het Bos met 5 filmprogramma’s, een performance, een groepstentoonstelling, een artist talk, 3 diners en een ontbijt.

Ondersteund door Het Bos, Netwerk Aalst, Vlaanderen & Nationale Loterij.

Volledige programma >

20.11.2022 13:00