Omgeving Celbeton

FILMPROGRAMMA TASHATTOT COLLECTIVE

Waarom verlaten niet-Europese kunstenaars hun geboorteland om zich te vestigen in Europa? Hoe kunnen kunstenaars die sinds kort aangekomen zijn in België hun artistieke praktijk ontwikkelen en zichtbaarheid verwerven binnen de kunstscène? KIOSK en Netwerk Aalst werken samen aan een avond die bestaat uit gesprekken en de projectie van kortfilms om mogelijke antwoorden te formuleren op deze vragen.

Yara Chehayed koos de vier kortfilms die te zien zijn in de cinemazaal van Netwerk uit de catalogus van het Franse productie- en distributiehuis Wind Cinema. Yara Chehayed is doctoraatsstudent aan de Université Catholique de Louvain en lid van Tashattot Collective. Ze zal tijdens de avond ook in gesprek gaan met An Vandermeulen (Globe Aroma).
Wind Cinema

Films

Mother Daughter (Eyas Al Mokdad)

A’hwa (Rolla Tahir)

It’s only three nails!! Saturn devouringhis son (Amad Alhaj)

Olive planet (Shehab Fatoum)

Omgeving Celbeton

De avond maakt deel uit van Omgeving Celbeton, een hedendaags programma van muziek, literatuur en beeldende kunst georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Celbeton Dendermonde 1957-1975 – Vrijplaats voor kunst en kritiek in de bibliotheek van Dendermonde (11 mei – 30 juli 2023). Celbeton was de naam van een kunstkring die tussen 1957 en 1975 actief was in Dendermonde.

Over Tashattot Collective

Tashattot (Arabisch voor verspreiding) is een in België gevestigd kunstcollectief dat visuele kunstenaars, muzikanten, filmmakers en cultuurbeoefenaars die oorspronkelijk uit de SWANA-regio komen en momenteel “verspreid” zijn in Europa, in het algemeen ondersteunt. Het collectief wil kansen, samenwerkingen, opdrachten en financiering creëren voor deze geëmigreerde kunstenaars, ongeacht hun etniciteit, genderidentiteit of religie.

 

23.05.2023 19:00—23:00