Opstart zomerprogramma

Gardens of Netwerk

Netwerk Aalst viert dit jaar de zomer samen met jou! Van 26 juni tot 19 september presenteren we een zomerprogramma vol toffe activiteiten aan de Houtkaai. Sfeer en gezelligheid voor de buurt en door de buurt.
Kom langs, plof neer op ons terras, geniet van het park, speel een potje petanque en nog veel meer.

Op 26 juni starten we ons zomerprogramma met het openingsmoment van Kunstoevers 21, de bekendmaking van de kunstenaars in residentie, een fotomoment van Inside Out, een gesprek met ROTOR en een performance en workshop als onderdeel van de tentoonstelling Citoyenne Reprise.

Reserveer je ticket met kortingscode KUNSTOEVERS >

Schrijf je in voor de workshop Logomotion via een mail naar info@netwerkaalst.be >

OPENINGSMOMENT KUNSTOEVERS 21

Kunstoevers is weer helemaal terug van 26 juni tot 19 september! Deze editie zal je over de hele zomer kunnen genieten van een openluchtexpo verspreid in de stad. Overal waar je gaat kom je op die manier Kunstoevers tegen en ontdek je het werk van artiesten uit de buurt. Daarnaast kan je even verpozen aan een van de ‘Tafels van vermenigvuldiging’. Deze kunstige picknicktafels vermenigvuldigen zich razendsnel en verspreiden zich over de stad.
Kunstoevers kent een startmoment op zaterdag 26 juni in de buitentuin van Netwerk Aalst met een presentatie van de activiteiten, workshops en een optreden van de rauwe bluesman Brulaap.

om 15u: opening Kunstoevers

OPEN CALL KUNSTENAARS VOOR GARDENS OF NETWERK

Netwerk Fabriek trekt deze zomer naar buiten samen met buurtbewoners, lokale organisaties en kunstenaars onder de noemer Gardens of Netwerk. Deze groene oase zal een plaats zijn waar je kunst kan beleven, een film kan bekijken, muziek kan maken, gesprekken kan voeren of gewoon even kan uitrusten. Om het zomerprogramma compleet te maken, zochten we vier kunstenaars die hun talent willen delen met de buurt.

Op 26 juni maken we de vier geselecteerde kunstenaars bekend.

INSIDE OUT

Vind jij ook dat iedereen erbij hoort in Aalst? Dat iedereen uniek is en dat die eigenheid juist een meerwaarde vormt voor de stad? Met het Inside Out project willen we die Aalsterse diversiteit vieren. Laat je fotograferen en ondersteun dit statement met jouw portret!

van 14u tot 17u

ROTOR

Maak kennis met ROTOR, dé atelierwerking voor kunstenaars in Aalst.
Ga met hen in gesprek over ruimte voor kunstenaars in de stad.

van 14u tot 15u

PERFORMANCE JONAS MARX

Op 26 juni brengt Jonas Marx een performance als bijdrage aan het werk Citoyenne Reprise. De performance vindt plaats in de tentoonstellingsruimte gedurende de openingsuren.
Marx verblijft in de tentoonstelling net zoals de zadisten het bos in Aarlen bezetten. De zadisten beschermen niet enkel het bos, ze leven erin en leren ervan. Marx maakt en presenteert de performance als één geheel.
Het is een antwoord op de klimaatverandering; productie, consumptie en herbronnen worden één en hetzelfde ding.

van 13u tot 18u

WORKSHOP LOGOMOTION MET CLAIRE FILMON

In een tweedelige workshop reeks maken we kennis met Logomotion, een geïmproviseerde en verhalende dansvorm die schrijven, spreken en beweging combineert met een sterke relatie tot de natuur. Logomotion werd in 1985 ontwikkeld door de Amerikaanse kunstenares en choreografe Simone Forti.

van 14:30 tot 17:00

26.06.2021—19.09.2021