Play-White

Bianca Baldi

Belgische lancering van Bianca Baldi’s boek Play-White

 

Amy Watson & Mika Conradie presenteren Assume Form, gebaseerd op hun tekst in Play-White. Daarna volgt een gesprek tussen Bianca Baldi en Zeynep Kubat. Dit evenement wordt georganiseerd door Sint Lucas School of Arts Antwerpen en Netwerk Aalst.

De racistische term ‘play-white’ stamt uit de apartheid. Een ‘play-white’ was een zwarte of iemand van gemengde afkomst die leefde als een witte. De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Bianca Baldi baseert zich op onderzoek naar biomimicry en haar familiegeschiedenis om na te denken over over raciale overgang en de instabiliteit van raciale identiteiten. Ze kijkt ook naar literaire voorgangers, zoals Nella Larsen’s roman *Passing* (1929). *Play-White* wisselt af tussen lagen van visualisatie en momenten van discretie om vragen van aanwezigheid en ontwijking te onderzoeken.

Play-White bevat bijdragen van Bianca Baldi, Amy Watson & Mika Conradie en Shoniqua Roach. Play-White is gepubliceerd door K. Verlag en geredigeerd door Kate Strain en Pieternel Vermoortel.

Praktisch

Donderdag 17 februari, om 20u

Rile Bookshop (https://www.rile.space/), Koopliedenstraat 62, 1000 Brussel

17.02.2022 20:00

Gerelateerd programma