Still Standing for Culture

Op zaterdag 13 maart 2021 is het een jaar geleden dat in België de uitzonderingstoestand werd afgeroepen. Sindsdien zijn het sociale leven, de sport, het onderwijs, de cultuur, het verenigingsleven… steeds weer onder een stolp gezet. Netwerk Aalst sloot en opende de deuren in navolging van de maatregelen die er genomen werden. De filmwerking ligt sinds een korte heropening in oktober volledig stil terwijl de bezoekers van tentoonstellingen al geruime tijd terug binnen mogen. Door deel te nemen aan de actie van Still Standing for Culture stellen we ons solidair op.

Welkom op zaterdag 13 maart tussen 13u13 en 14u14 in onze filmzaal. Ontdek er de trailers van nieuwe films die binnenkort in Netwerk Aalst zullen spelen.

Still Standing

Still Standing is een tijdelijk samenwerkingsverband tussen cultuurwerkers, culturele huizen en kunstenaarsbonden over heel België. Op vrijdag 13 maart 2020 om middernacht sloten cultuurplekken, cafés en restaurants voor het eerst collectief hun deuren: het begin van een lange reeks gerichte sluitingen.
Een jaar is erg lang voor een tijdelijke “nood”-aanpak die hele sectoren stillegt zonder enig perspectief of overeenkomstige steun voor de geleden schade. Terwijl experts al in maart 2020 aankondigden dat deze crisis wellicht twee jaar zou duren, wordt er vastgehouden aan een systeem met kortstondige maatregelen. Nu die wetenschappelijke prognose goed op weg is om uit te komen, is het hoog tijd om de korte- en langetermijngevolgen in de politieke weegschaal te leggen.

Op zaterdag 13 maart ‘viert’ Still Standing één jaar lockdown met creatieve acties, in de grijze zones en tussen de lijnen van de huidige regels. Acties die artistiek in dialoog gaan met plekken en situaties die symbool staan voor de crisis. Acties die solidariteit beogen.

Praktisch

Zaterdag 13 maart tussen 13u13 en 14u14 in Netwerk Aalst

Een overzicht van de andere acties vind je terug op www.stillstandingforculture.be

13.03.2021—00:00