The Unreliable Narrator: Jan Louies

Historische rondleiding in Aalst

Jan Louies is een kenner van Aalst en het Aalsterse dialect. Naar aanleiding van de tentoonstelling SCI FI AGIT PROP van Tamás Kaszás in Netwerk Aalst, ontwikkelde hij een korte historische wandeling doorheen de stad.

De wandeling start bij Visual Aid, een werk van Tamás Kaszás geplaatst op de graspartij tussen het Stedelijk Museum en de Sint-Martinuskerk. Louies gidst je vervolgens via het eiland Chipka naar rechteroever, waar de wandeling eindigt in Netwerk Aalst. Onderweg wijst hij plekken aan die iets vertellen over de turbulente sociale geschiedenis van Aalst.

Luc Geeroms, conservator van het Stedelijk Museum, stelde als onderdeel van deze wandeling en het SCI FI AGIT PROP project een kleine archiefpresentatie samen met archivalia rond Pieter Daens, Louis Paul Boon en Frans Masereel.

De wandeling kan zowel in groep als autonoom afgelegd worden. Netwerk Aalst publiceerde samen met Louies een kleine gids met alle informatie.

We plannen rondleidingen met Jan Louies als gids op zaterdag 3 februari om 14u en om 16u, en tijdens Kunstoevers op zaterdag 28 en zondag 29 april, telkens om 14u. Plaats van afspraak bij Netwerk Aalst. Inschrijven is niet nodig, kom alleen op tijd.

The Unreliable Narrator is een reeks alternatieve gidsbeurten doorheen het programma van Netwerk Aalst. Jan Louies ontwikkelt een tweede rondleiding, na de Braziliaanse schrijfster en verhalenverteller Luanda Casella.

03.02.2018—00:00