Tranche de Vie

Mette Edvardsen / Sumalin Gijsbrechts / Presentatie Posture Editions / Reidemeister Move / Kajsa Sandström, Ulrika Berg & Frédéric Alstadt / Wim Waelput

In de soloperformance Black van Mette Edvardsen is de ruimte leeg. Edvardsen onderzoekt de tijd en ruimte waar enkel het lichaam fysiek aanwezig is. Door te dansen met onzichtbare objecten probeert de performer de onoverkombare kloof tussen gedachte en ervaring te overbruggen.

Tijdens L’inconnu, de tentoonstelling van Nikolaas Demoen, wordt het nulnummer van Posture edi­tions uitgebracht, een nieuwe reeks kunstenaarspublicaties. Wim Waelput, artistiek verantwoordelijke van Kiosk, geeft een korte introductie. Sumalin Gijsbrechts, danseres in producties van o.m. Miet Warlop en Ben Benaouisse, geeft een performance.

Kajsa Sandström & Ulrika Berg onderzoeken samen met geluidskunstenaar Frédéric Alstadt in de performance Listen with your skin, see with your ears (WORKNG TITLE) de relatie tussen geluid en beweging, tussen dans en het lichaam in de ruimte.

Reidemeister Move is het duo Robin Hayward (microtonale F tuba) en Christopher Williams (con­trabas). Hayward schreef het stuk Borromean Rings, gebaseerd op een curieuze partituur die een leidraad is om zich te bewegen in de harmonische ruimte.

€ 10 / 7
Tickets

20:30 Wim Waelput / Sumalin Gijsbrechts
21:10 Reidemeister Move
Aansluitend Mette Edvardsen
22:30 Kajsa Sandström, Ulrika Berg& Frédéric Alstadt
+ tentoonstellingen

21.10.2011 20:30

kunstenaar

Nikolaas Demoen