film

Alle films

(500) Days of Summer

van Marc Webb

Met Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Chloë Grace Moretz, Geoffrey Arend

US — 97’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 22u

Wrange, charmante en ongebruikelijke romantische komedie.

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

Tom is een ambitieuze man die ervan droomt architect te worden, maar die momenteel de kost verdient als wenskaartschrijver. Wanneer hij de mooie, nieuwe secretaresse van zijn baas, Summer, ontmoet, ontdekt Tom dat het paar veel gemeen heeft, ondanks het feit dat ze schijnbaar te hoop gegrepen is voor hem. Het duurt niet lang of Tom is halsoverkop verliefd op haar. Het enige waar hij aan kan denken is Summer.

Tom is een hopeloze romanticus die sterk gelooft in het concept van zielsverwanten en hij denkt eindelijk de zijne gevonden te hebben. Helaas voor Tom ziet Summer ware liefde als iets uit sprookjes, en is ze niet op zoek naar romantiek. Tom laat zich echter niet afschrikken door de luchtige houding van Summer omtrent relaties. Ondanks hun meningsverschillen op vlak van liefde, beginnen ze een relatie.

Wanneer Summer hem plots dumpt, is Tom volledig uit zijn lood geslagen. Tom raapt al zijn moed bijeen om Summer na te jagen en haar ervan te overtuigen dat hun liefde echt is. Achteraf blikt Tom terug op de 500 dagen die hij met Summer spendeerde om erachter te komen waar het is misgelopen. Hierdoor herontdekt Tom zijn ware passies in het leven.

In de pers

“A perfect love not meant to last.” ★★★★ — Roger Ebert
“Deliciously refreshing, sweet and fizzy. A sherbet dip of a movie.” ★★★★ — Time Out
“De eerste romantische komedie die vanuit het perspectief van de man kijkt.” ★★★★ — Het Parool

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

13.08.2020, 20:00