film

Alle films

A HERO (FILM FEST GENT ON TOUR)

van Asghar Farhadi

MET AMIR JADIDI, MOHSEN TANABANDEH, FERESHTEH SADRORAFAII

IR – 127′

FARSI GESPROKEN – NEDERLANDS/FRANS ONDERTITELD

FILM START OM 20U00

Avant-première van de nieuwste Ashgar Farhadi.

Rahim zit in de gevangenis vanwege schulden die hij niet kon terugbetalen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser te overtuigen de klacht tegen hem in te trekken als hij een deel van het bedrag kan betalen. Maar het gaat niet zoals gepland…

A Hero won dit jaar op het Filmfestival van Cannes de Grand Prix!

“Als je de kijker antwoorden geeft, dan eindigt je film in de bioscoop. Maar als je vragen oproept, begint je film eigenlijk pas nadat mensen hem hebben gezien. In feite gaat je film door in de kijker”

  • Ashgar Farhadi

Ashgar Farhadi is één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, filmmakers die Iran heeft voortgebracht. Zijn laatste vier films, A Separation, Le Passé, The Salesman en Everybody Knows, werden dan ook allemaal getoond én graag gezien in Netwerk Aalst. Farhadi houdt de Iraanse samenleving een spiegel voor, en zorgt daarnaast ook dat de hele wereld mee kijkt. Dat leverde hem groot succes en twee Oscars (voor A Separation en The Salesman) op.

Voor de laatste FFG On Tour van het jaar 2021 mag de Iraanse meesterverteller Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman) zijn ‘held’ opvoeren. Met A Hero levert de regisseur weerom kritiek op de Iraanse maatschappij, ditmaal aan de hand van Rahim, die tijdens zijn penitentiair verlof een tas met goudstukken – gevonden door zijn vriendin – besluit terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Een gebaar dat heel wat (media-)aandacht met zich meebrengt, maar ook een kettingreactie in gang zet die zijn eerlijkheid en moraliteit in vraag zal stellen.

Een medicijn tegen zwart-witdenken.
De Morgen – ★★★★

Patrick Duynslaegher over A Hero.

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tourprogrammeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

21.12.2021, 20:00