film

Alle films

After the Wedding

Suzanne Bier

Met: Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Rolf Lassgård
122′

Jacob Petersen (Mads Mikkelsen) leidt een opvangtehuis voor straatkinderen in India. Het project zelf loopt uitstekend, maar Jacob moet noodgedwongen op zoek naar nieuwe geldschieters. Vanuit zijn thuisland Denemarken krijgt hij een genereuze som aangeboden van de steenrijke zakenman Jørgen (Rolf Lassgård), op voorwaarde dat Jacob hem persoonlijk komt opzoeken. Met lichte tegenzin keert hij voor het eerst in jaren terug naar Denemarken. Daar staat Jørgen erop dat Jacob ook naar het huwelijk van zijn dochter komt. Op het huwelijksfeest blijkt dat de vrouw van Jørgen voor Jacob geen onbekende is…

Net als bij haar vorige film (Brothers) doet Susanne Bier opnieuw een beroep op haar vaste scenarist Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples, Netwerk 17/11/07), die tevens de personages creërde van Red Road.

Met Open Hearts en Brothers heeft de Deense regisseur Susanne Bier de voorbije jaren bewezen dat ze weet hoe ze in de 21ste eeuw een fris melodrama kan maken. Met het hartverscheurende After the Wedding overtreft ze zichzelf. (De Morgen)

After the wedding lijkt wel een vertaling van Het leven zoals het is naar het witte doek. Het is de verdienste van Bier en Jensen dat ze dit tot een goed einde hebben weten te brengen. Ze trakteren ons op een caleidoscopisch overzicht van alle belangrijke levensthema’s, zonder ook maar één keer in sentimentele clichés te vervallen. (De Standaard)

26.09.2007, 20:30