film

Alle films

Ajami

Scandar Copti & Yaron Shani

Met Fouad Habash, Nisrine Rihan, Elias Saba, Youssef Sahwani, Abu George Shibli, Ibrahim Frege, Scandar Copti
Duur: 120’

Ajami is een kosmopolitische wijk van de Israëlische stad Jaffa waar Joden, Moslims en Christenen samenwonen en waar deze gelijknamige film afspeelt. Verschillende verhalen over mensen met verschillende achtergronden kruisen elkaar in de film.

De dertienjarige Nasri en zijn grote broer Omar voelen zich niet meer veilig sinds hun oom een belangrijk lid van een andere clan heeft beschoten. Malek, een Palestijnse vluchteling, werkt illegaal in Israël om de operatie van zijn moeder te kunnen betalen. Binj, een Palestijn, droomt van een gelukkig leven met zijn vriendin, die Christen is. En Dando, een Joodse politieman, is wanhopig op zoek naar zijn jongere broer die verdwenen is. Wanneer hun paden elkaar kruisen, raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De film werd gemaakt door twee jonge cineasten, Scander Copti, een Palestijn uit Jaffa, en Yaron Shani, een Israëlische jood. Ze leerden elkaar kennen tijdens een filmfestival in Tel Aviv en besloten, ondanks hun achtergrond, samen een script te schrijven om te bewijzen dat hun liefde voor Cinema nationaliteit overstijgt.

04.01.2011, 20:30