film

Alle films

All the Beauty and the Bloodshed (Film Fest Gent on Tour)

Laura Poitras

Met Nan Goldin, Marina Berio & Robert Suarez
US – 117′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

All The Beauty And The Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizenfour) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. All The Beauty And The Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon.

De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië. Laura Poitras was ook de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA).

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tourprogrammeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

FFG Wide Angle Elke maand voorziet Film Fest Gent een Wide Angle bij de On Tour-film. Met dit dossier gaan we dieper in op de film, de maker, de thema’s en meer. En dat dankzij teksten in verschillende vormen, door verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast.

Wide Angle: All the Beauty and the Bloodshed 

In de pers

Meesterlijke biopic over fotografe Nan Goldin en haar strijd tegen de pillenindustrie
★★★★★ – De Morgen

Aussi percutant qu’inspirant
★★★★★ – Focus Vif

Ferociously powerful
★★★★★ – Financial Times

Profound and incendiary
– Variety

Sublime
– Hollywood Reporter

18.04.2023, 20:00