film

Alle films

Almost Famous

van Cameron Crowe

Met Kate Hudson, Billy Crudup, Patrick Fugit

US — 122’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 22u

Reis in de tijd met deze hartverwarmende film vol 70s rockmuziek en mode.

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

Almost Famous is het semi-biografische verhaal van schrijver en regisseur Cameron Crowe z’n eigen ervaringen als freelance rockjournalist bij Rolling Stone tijdens zijn middelbare schooljaren. Het coming-of-age verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, gaat over een 15-jarige jongen die mee op tour gaat met een opkomende rockband in de vroege jaren ’70.

Elaine Miller is een pientere, liefdevolle, maar strenge alleenstaande moeder die rockmuziek wantrouwt en drugs vreest. Deze dreven dan ook een wig tussen haar en haar twee kinderen, Anita en William. Anita rebelleert door te stoppen met school om een carrière als stewardess na te jagen. William wil zijn liefde voor rock & roll omzetten naar zijn beroep door recensies voor een lokaal nieuwsblad te schrijven. Zijn werk trekt de aandacht van Lester Bangs, redacteur van rockmagazine Creem, die William onder zijn vleugel neemt en hem zijn eerste professionele opdracht geeft.

Nadat William een succesvol interview aflegt met de band Stillwater, krijgt hij een voorstel van een redacteur van Rolling Stone, Beng Fong-Torres, om een coververhaal over Stillwater te schrijven. Ondanks het protest van zijn moeder, en na streng advies van Lester Bangs, gaat William mee op tour met de band, waar hij vriendschap sluit met gitarist Russell Hammmond en zanger Jeff Bebe. William wordt ook verliefd op Penny Lane, een groupie die meereist met de band, maar een losse relatie heeft met Russell.

De film won in 2001 de Oscar voor Beste Originele Scenario (Cameron Crowe), de Golden Globe voor Beste Komedie of Musical en Beste Vrouwelijke Bijrol (Kate Hudson) en de BAFTA voor Beste Scenario en Beste Geluid.

In de pers

“A winner because Crowe dares to wear his heart on his sleeve. For this movie at least, he’s with the band.” ★★★★★ — Rolling Stone

“See it and it’ll stay with you as your own memories do: funny, poignant, bittersweet and irreplaceable.” ★★★★★ — Los Angeles Times

“As a director [Crowe] has an extraordinary gift for drawing out rounded, complex performances even in supporting roles and for indicating the fine emotional shadings in the relationships among his characters.” ★★★★★ — New York Times

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

27.08.2020, 20:00