film

Alle films

ANIMALS (+ debat)

Nabil Ben Yadir

Met Soufiane Chilah, Gianni Guettaf, Vincent Overath, Serkan Sancak, Lionel Maisin
BE – 92′
Frans gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 19u30, aansluitend om 21u15 debat over ‘gender en cultuur’

Brahim is een jonge man, de oogappel van zijn moeder. Op een dag zal hij de liefde van zijn leven vinden. Hij zal een gezin stichten, iedereen zal trots zijn op hem. Op een dag zal hij volwassen en geslaagd zijn in het leven. Op een dag…

Voor Animals baseert Nabil Ben Yadir (Les barons, Dode hoek) zich op waargebeurde feiten om een rauw en aangrijpend verhaal te brengen, een boeiende en compromisloze reflectie op geweld en het vermogen van de mens om het onnoemelijke te begaan.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met De Werf naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie op 17 mei.

Aansluitend op de film volgt er een debat over ‘gender en cultuur’ (start om 21u15).
Journalist en De Standaard podiumcoördinator Filip Tielens praat er met schrijver, kunstenaar en LGBTQ-activist Fleur Pierets, Daniël Ray (Phao – organisator maandelijkse activiteiten voor LGBTQIA+ personen uit de Denderstreek) en schrijver, dichter, journalist en filmmaker Emerald Liu (Hyster-X collectief – schrijverscollectief voor womxn en non-binaire personen die in België wonen of werken).

In de pers

Ondragelijke, noodzakelijke cinema.
★★★★ – De Morgen

Bikkelhard, maar beklijvend én bangelijk goed.
★★★★ – De Standaard

Zijn beste, maar meest choquerende film.
★★★★ – Knack Focus

16.05.2022, 19:30