film

Alle films

Annette

van Leos Carax

PICL

Met Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

FR/US – 139′

Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

Een Rockmusical zoals je er nog nooit één zag. So May We Start?

Henry is een stand-upcomedian met een scherpe humor, Ann een internationaal bekende zangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus stel. De geboorte van hun eerste kind, Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave, zal hun leven op zijn kop zetten.

Openingsfilm van het jongste Filmfestival van Cannes, waar Leos Carax de Palm voor Beste Regie won.

De Franse regisseur Leos Carax (Holy Motors en Les amants du Pont Neuf) en de band Sparks creëren het geflipte Annette, een visuele trip die je niet onberoerd zal laten, love-it-or-hate-it.

Een musical zoals je er nog nooit één zag. Een verbluffende rijkdom aan ideeën.
★★★★ – De Standaard

Een wonderlijk geflipte rockopera. Je wordt meegenomen op een stoet van wtf-momenten die op hun eigen, bizarre en volstrekt onwereldse manier toch ontroeren en ook lang na het rollen van de credits weigeren te wijken. Of je dat nu wil of niet.
★★★★ – Focus Knack

Een geflipte musical die op een unieke manier verkent wat roem en ambitie bij een mens (en zijn gezin) aanrichten. ANNETTE is een prettig gestoorde, zelfs grappige trip. Verwar die humor niet met afstandelijke parodie of schouderophalende parodie : wanneer Carax zijn wrange slotakkoord inzet, voelt ANNETTE als een oprechte en berouwvolle bespiegeling van een artiest die zich afvraagt of hij en goede vader is geweest.
★★★★ – De Morgen

‘Annette’ van Leos Carax: Een nachtmerrie van een musical.
★★★★ – Het Nieuwsblad

Saai wordt dit zotte festijn van artificialiteit geen seconde. Ook los van het verhaal en de muziek laat Carax zijn cinema walsen met visuele vondsten, funky camerabewegingen en andere verrassingen. So may we start? Hell yeah.
★★★★ – Bruzz

Al na twee scènes besef je dat het etiket “rockmusical” hopeloos te kort schiet voor de zonderlinge kijkervaring die ANETTE is. Het is ook een comedyshow, een opera, een melodrama, een trip, een droom. Het bevreemdt, het verrukt, het betovert.
★★★ – Humo

17.12.2021, 20:00