film

Alle films

Beanpole

van Kantemir Balagov

Met Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina

RU – 130’

Russisch gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film speelt om 17u & om 20u

Een visueel overdonderende film over de oorlogstrauma’s van twee vrouwen.

  1. De Tweede Wereldoorlog heeft Leningrad verwoest. In de ruïnes van de stad proberen twee jonge vrouwen, Ilja en Masja, hun leven opnieuw zin te geven.

De huizen zijn kapot, de wegen zijn kapot, de mensen zijn kapot: na het beleg van Leningrad door de Duisters is er voor de overlevenden weinig reden tot juichen. De graatmagere ‘bonestaak’ Ija werkt in het hospitaal voor oorlogsveteranen en weet zich, ondanks aanvallen van autistische verstijving, overeind te houden. Ze heeft de zorg voor Pasjka, het zoontje van haar vriendin Masja die in het Rode Leger dient.

Als Masja terugkeert blijkt haar zoontje overleden. Ze raapt alle moed bij elkaar en besluit een nieuw kind op de wereld te zetten – met hulp van Ija. Zelf kan Masja geen kinderen meer krijgen.

In zijn tweede speelfilm legt de jonge Russische regisseur Kantemir Balagov de trauma’s van de overlevenden bloot op een manier die je niet snel zal vergeten. De film won de FIPRESCI-prijs, prijs van de Internationale Filmkritiek, in Cannes.

ihkv Holebifilmfestival

Beanpole is sfeerrijk, verstild, intens en intimistisch. Cinema die je fysiek voelt, moet voelen, een film die in je ziel kruipt.
★★★★★ – Filmmagie

Een nacht zonder einde.
★★★★ – De Morgen

Indrukwekkend en beklemmend relatiedrama.
★★★★ – VPRO Cinema

Gedurfde, stille, heftige film over twee wankelende vrouwen.
★★★★ – NRC

 

Tickets koop je op onze site via de knop “TICKETS” (rechts boven).

Heb je nog een oude filmkaart? Neem ze mee naar de film en ruil ze aan de kassa om tot cadeaubonnen, deze kan je daarna gebruiken om online je ticket te reserveren.

17.11.2020, 20:00