film

Alle films

Beats

van Brian Welsh

met Cristian Ortega, Lorn MacDonald, Laura Fraser

UK – 96′

Engels gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Ravers in da house?

Rauw-humoristisch portret van twee Schotse tieners in de jaren 90, die maar één doel voor ogen hebben: raven voor hun leven. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, met een soundtrack vol héle dikke beats.

1994, Verenigd Koninkrijk. Johnno en Spanner zijn hun leven lang al beste vrienden, maar op de drempel van volwassenheid lijken beide levens opeens een andere richting in te slaan. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack

In de jaren negentig werd het Verenigd Koninkrijk overspoeld door illegale raves. Groepen jongeren die samenkwamen om op nieuwe muziek te feesten en drugs te nemen, dat vond de overheid natuurlijk geen goed idee. In 1994 ging daarom in Schotland de Criminal Justice Bill van kracht, waarin het ‘samenscholen rond repetitieve beats’ strafbaar werd gesteld. Het antwoord: protesten, ondergrondse radiostations en nog meer raves.

Meeslepende tragikomedie en ode aan de rave-cultuur ineen.
★★★★ – De Morgen

BEATS laat je de extase van de rave ervaren, zonder chemische versterker.
★★★★ – NRC Handelsblad

Maak u klaar voor één van de beste feestjes van het jaar. De schoonheid van de kameraadschap, de geur van revolte, de kracht van de beats en de extase van de ontploffing : deze film vat het. Bericht aan de uitbaters van de bioscopen waar BEATS op de affiche staat : PLAY LOUD !
★★★★ – Humo

13.12.2019, 20:00