film

Alle films

BELLE

van Mamoru Hosoda

JP – 127′

JAPANS GESPROKEN – NEDERLANDS/FRANS ONDERTITELD

FILM START OM 20U00

In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die in een afgelegen klein bergstadje woont met haar vader. Maar in de online wereld van ‘U’ verandert ze naar Belle, een muzikaal icoon met meer dan 5 miljard volgers. Het is een moeilijk dubbelleven voor de verlegen Suzu. Bovendien neemt het een onverwachte wending voor Belle wanneer ze het Beest ontmoet, een even fascinerend als angstaanjagend wezen. Een virtuele cross-over tussen Belle en het Beest begint, waarna Suzu ontdekt wie ze echt is.

De nieuwste animatiefilm van Mamoru Hosoda (Mirai, Wolf Children) is oogverblindend mooi, zeer relevant én met veel verwijzingen naar de Disney klassieker Belle en het Beest. Een opmerkelijk film over familie, vriendschap en de impact van technologie op ons leven.

MAI.MOVIE is een nieuw filmprogramma in samenwerking met Maaike Van den Abbeele (MAIMAI). Iedere maand neemt ze je mee op tocht naar het Verre Oosten. Verwacht recente films en klassiekers uit landen als Japan, China, Zuid-Korea , Taiwan, Hongkong… Boeiende en toegankelijke verhalen gekozen vanuit haar voorliefde voor oosterse culturen.

29.03.2022, 20:00