film

Alle films

Bitter Flowers

Een film van Olivier Meys

Met Xi Qi, Xi Wang, Le Geng, Meihuizi Zeng

BE – 96’

Mandarijns gesproken – Nederlands ondertiteld

Alles voor een betere toekomst

Lina, een jonge ambitieuze vrouw en moeder van een jongen van zes, ziet haar wereld instorten. Dong Bei, een voormalige welvarende industriële regio waar Lina woont, betaalt een zware tol voor de Chinese omschakeling naar de vrije markteconomie.
Uiteindelijk laat ze haar man en zoontje achter in China om in Parijs te proberen hen van een betere toekomst te verzekeren. Maar eenmaal aangekomen in Europa verloopt niets zoals voorzien en verzinkt Lina steeds dieper in een web van leugens om haar droom staande te houden.

Voor zijn langspeelfilmdebuut maakte de Belgische regisseur Olivier Meys een ietwat ongewone keuze door in China en Parijs te gaan draaien met bijna uitsluitend Chinese acteurs. Maar zijn verhaal voelt zeer authentiek aan en belicht een complexe Chinese realiteit.
Geïnspireerd op een Chinese clandestiene immigrante in Parijs is Bitter Flowers een prachtig portret van een vrouw die al haar energie gebruikt om haar eigen fataliteit te bestrijden.

De muziek van de film is onder meer van Jens Bouttery, die eerder de soundtrack verzorgde voor de kortfilms als Nkosi Coiffure’en Allegory of the Jam Jar, beide eerder te zien in Netwerk Aalst op Zomerfilms 2016.

22.05.2018, 20:00