film

Alle films

Blaze

van Ethan Hawke

Met Alia Shawkat, Ben Dickey, Charlie Sexton

VS – 129′

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ‘70 en ‘80. Hij overleed op 39-jarige leeftijd als onbekende muzikant, maar niet zonder countryartiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd.

De film weeft drie verschillende levensfases van de zanger aaneen: zijn relatie met zijn geliefde, Sybil Rosen; de impact van zijn nummers, zijn leven en zijn dood op vrienden, vijanden en fans; en zijn laatste avond op aarde. Op deze laatste avond, die hij doorbrengt in The Outhouse, een beroemde bar in Austin, Texas, neemt hij enkele nummers op, tot er een duisternis neerdaalt die een schaduw werpt over zijn tragische laatste uren en hen die er getuigen van zijn.

Blaze is een ‘country western opera’, waarin Hawke zijn liefde voor countrymuziek betuigt. Hij baseerde de film op Sybil Rosen’s memoir Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze Foley. De rol van Foley wordt vertolkt door muzikant Ben Dickey, die hier zijn filmdebuut maakt. Alia Shawkat (The Final Girls, 20th Century Women, Green Room) speelt Rosen.

05.04.2019, 20:00