film

Alle films

Broker

Kore-eda Hirokazu

Met Song Kang-ho, Gang Dong Won, Doona Bae, Lee Ji Eun
KO – 129′
Koreaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen…

Broker won op het Filmfestival van Cannes 2022 zowel de prijs voor Beste Acteur als de Oecumenische Juryprijs.

Kore-eda Hirokazu weet ons al jaren te ontroeren met zijn prachtige films. Shoplifters, Our Little Sister, Nobody Knows, Like Father Like Son, Still Walking… zijn maar enkele van de filmparels die we omarmen.

In de pers

Kore-eda’s beste film sinds lang.
★★★ – De Morgen

Kore-eda trakteert je op een warmhartige, door humor en compassie aangedreven roadmovieover outsiders die samen een ersatzfamilie vormen.
★★★ – Focus Knack

Een lieve, hartverwarmende roadmovie.
★★★ – Bruzz

Kore-eda vertelt, zoals we dat van hem gewoon zijn, tegen een gezapig tempo en laat andere genres die passeren – noir, komedie en roadmovie – nooit de bovenhand krijgen op zijn onconventioneel familieportret. Zeer degelijk.
– Vertigo

31.01.2023, 20:00