film

Alle films

C’est ça l’amour

van Claire Burger

Met Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg

FR/BE – 108’

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Kleine gebaren zorgen voor grote emoties in bloedeerlijk familieportret

Armelle zorgde 20 jaar van haar leven voor haar gezin en beslist om nu voor zichzelf te kiezen. Ze trekt erop uit, waardoor haar gezin in een crisis terechtkomt. Haar man Mario (een ontwapenende Bouli Lanners) moet voor het eerst niet enkel zijn eigen boontjes doppen, maar zich ook als alleenstaande vader over zijn twee tienerdochters ontfermen.

Liefde is loslaten, denkt Mario, en hij laat zijn vrouw gaan met de verwachting dat de zal terugkeren. Maar loslaten blijkt moeilijker dan verwacht: hij blijft haar bellen, smeken om terug te komen en schrijft zich zelfs in voor het theaterproject waar Armelle lichttechnicus is. Zonder haar is zijn gezin niet compleet.

Ook de drie dochters weten niet wat ze nu aan moeten met hun vader. Terwijl de 17-jarige Niki niets liever wil dan op haar eigen benen staan, mist de 14-jarige Frida haar moeder enorm. Bovendien komen ook de klassieke puberperikelen loeren.

Als u dit voorjaar één Franse film ziet, laat het dan C’est ça l’amour zijn. Een bloedeerlijk vertolkt familieportret over opvoeden, liefhebben en loslaten, dat u met een mengeling van melancholie en pure gelukzaligheid naar huis stuurt.

21.05.2019, 20:00