film

Alle films

Charlie en Hannah gaan uit + Wildebeest

DOUBLE BILL

Charlie en Hannah gaan uit

met Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Patrick Vervueren, Jeroen Van Dyck, Frances Lefebure

BE – 85’

Nederlands gesproken

Een ode aan het onstuimige stadsleven van hippe twintigers

Antwerpen, een avond in maart. Twintigers Charlie en Hannah kuieren door de stad. Charlie is gevat, ontoegankelijk en – in haar eigen woorden – fundamenteel dialectisch. Hannah is babbelziek, neurotisch, heeft altijd honger en is altijd verliefd. De avond neemt een verrassende wending als éen van de meisjes magisch snoepgoed tevoorschijn haalt waardoor lichaamsdelen gaan praten, ananassen gaan vliegen en het nog nooit zo gemakkelijk was om naar een ander sterrenstelsel te reizen.

Een film over alle angsten, tegenstellingen en gin-tonics die het leven van een 26-jarige uitmaken, en over dat magische nachtelijke moment waarop alles kan gebeuren. Charlie en Hannah gaan uit volgt het ritme van ‘oldskool jazz’, met hier en daar een knipoog naar de klassieke film. Een absurde komedie over liefde en relaties, als een dronken nachtje stappen. De ideale film dus voor een verrassende vrijdagavond.

Bert Scholiers, die eerder naam maakte als scenarist van Smoorverliefd en Sprakeloos, haalt voor zijn langspeelfilmdebuut duidelijk de mosterd bij Frances Ha van Noah Baumbach, maar ook Before Sunset van Richard Linklater en Manhattan van van Woody Allen horen tot de referenties. Een film waarin drie boezemvriendinnen, Daphne Wellens, Evelien Bosmans en Frances Lefebure, samen de hoofdrollen spelen.

Wildebeest

met stemmen van Sam Louwyck, Chris Boni

BE – 19’

Nederlands gesproken

Tragikomische Aalsterse animatiefilm

Dat Linda en Troyer dierenvrienden én wereldreizigers zijn, dat is duidelijk voor iedereen die hun huis binnenstapt. Ze hebben een abonnement op hondentijdschrift Woef en hun trouwe viervoeter staat mee op de familiefoto’s. Er hangen Venetiaanse maskers aan de muur, naast een olifantenklok. En dan zijn er nog ontelbare olifantenknuffels, -bloempotten en -beeldjes. Een safari in de Afrikaanse savanne zou dan ook de vervulling van hun grote levensdroom moeten zijn, maar hun reis draait helaas anders uit.

Wildebeest is het geesteskind van duo Nicolas Keppens en Mathias Phlips. Keppens studeerde in 2012 af aan KASK en studeerde daarna verder in Brussel. Hij is regisseur, maar werkt ook als new mediamanager bij Studio Hans Op de Beeck.

Phlips – ook gekend als MAT – studeerde Grafische Vormgeving aan Sint-Lucas Gent en ging nadien aan de slag als grafisch vormgever. Zijn illustraties en cartoons – u kent Daniël ongetwijfeld al – verschijnen in De Standaard en NRC Handelsblad.

De trailer van Wildebeest staat hier.

09.03.2018, 20:00