film

Alle films

Cinema op Dreef – Armageddon Time

Zomerfilms langs de Dender - Roosdaal

Locatie: DEN BROEBEL – Gustaaf Ponchautstraat 5A, 1760 Roosdaal

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: GYRE
van Charlotte Lybaert

Tijdens een uitstap met vriendinnen merkt Alice dat ze niet zo goed in de groep ligt. De schuld daarvoor ligt volgens haar bij haar vriendin Lena. Wat op het eerste gezicht onbeduidende gebeurtenissen lijken, laten toch diepe sporen na. Dan doet de laatste druppel de emmer overlopen.
Charlotte Lybaert won op Kortfilmfestival Leuven in 2019 naast Beste Debuut ook een VAF Wildcard voor Gyre waarmee ze afstudeerde aan het KASK. Die prijs wendde ze aan voor het maken van Gun (te zien op Cinema op Dreef in Ninove).
De jonge regisseuse zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en levert een knappe film af. – Kortfilm.be
Met Alice de Broqueville, Maïmouna Badjie
Nederlands gesproken

BE – 20′
Kortfilm start om 20u30

ARMAGEDDON TIME
van James Gray   

Prachtige autobiografisch coming-of-age verhaal

New York, 1980. De twaalfjarige Paul zit op een publieke school, maar volgens zijn vader is het beter dat ook hij, net als oudere broer Ted, naar een peperdure privéschool gaat. Zeker wanneer Paul en zijn vriend Johnny, een van de weinige zwarte leerlingen in Pauls klas, zichzelf in de nesten werken. Het kattenkwaad dat de jongens uithalen is vergelijkbaar, maar de straffen en consequenties van hun daden zijn dat niet.

Met Anna Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb en Anthony Hopkins
BE – 114′
Engels gesproken – Nederlands  ondertiteld
Film start om 21u00

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Roosdaal aan Den Broebel

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de gemeente Roosdaal.

In de pers

Zijn meest autobiografische film tot op heden.
★★★★ – Knack Focus

De film voelt als een lichtvoetige trip down memory lane, maar vergis u niet!
★★★ ½ – Humo

13.08.2023, 20:30