film

Alle films

Cinema op Dreef – C’mon C’mon

Zomerfilms langs de Dender - Ninove

Locatie: SBS DE OOGAPPEL APPELTERRE-DORP 48 – 9400 NINOVE

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: GUN
van Charlotte Lybaert

Een relatie opbouwen is sowieso al niet eenvoudig, maar als er kinderen bij betrokken zijn, verandert het speelveld radicaal. De prille liefde tussen Joris en Eva raakt in een stroomversnelling wanneer hun gezin voor het eerst samenkomt.

Charlotte Lybaert won op Kortfilmfestival Leuven in 2019 naast Beste Debuut ook een VAF Wildcard voor Gyre (te zien op Cinema op Dreef in Roosdaal) waarmee ze afstudeerde aan het KASK. Die prijs wendde ze aan voor dit tedere verhaal over de strubbelingen binnen een nieuw samengesteld gezin. Het scenario schreef ze samen met Tijmen Govaerts, de hoofdrollen zijn voor Valentijn Dhaenens die samen speelt met zijn dochter en Lara Chedraoui, de frontvrouw van de Aalsterse band Intergalactic Lovers. De productie was in handen van Michiel en Lukas Dhont.

BE – 17′
Kortfilm start om 20u30

C’Mon C’mon
van MIKE MILLS

Een ode aan de generatie van de toekomst

Radiojournalist Johnny werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld. Zijn zus Viv vraagt hem om op haar 9-jarig zoontje Jesse te letten terwijl zij voor haar man, die kampt met psychische klachten, moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee.

Oscarwinnaar Joaquin Phoenix keert terug in zijn eerste filmrol sinds ‘Joker’ in dit in prachtig zwart-wit geschoten drama. Mike Mills (20th Century Women, Beginners) brengt met deze derde film over familierelaties een ode aan de generatie van de toekomst, en diegenen die hen opvoeden

Met Joaquin Phoenix, Woody Norman, Gaby Hoffman
US – 122′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Ninove in SBS De Oogappel in Appelterre.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Ninove.

10.08.2023, 20:30