film

Alle films

Cinema op Dreef – De Acht Bergen

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: De Doos – Provinciaal domein DE GAVERS – Onkerzelestraat 280 – 9500 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling binnen in zaal De Doos in De Gavers plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: MONT BLANC
van Gilles Coulier

Een vader onderneemt samen met zijn zoon een laatste reis naar de bergen. Op zoek naar de Mont Blanc en op zoek naar elkaar.

Drie jaar na de selectie van zijn afstudeerfilm Ijsland mocht Gilles Coulier opnieuw zijn smoking boven halen toen in 2013 zijn Wildcardfilm Mont Blanc werd geselecteerd voor de officiële kortfilmcompetitie van het festival van Cannes. Gilles Coulier kennen we ondertussen als de maker van Bevergem, Cargo en De Dag.

Met Wim Willaert en Jean-Pierre Lauwers
BE – 15′
Nederlands gesproken
Kortfilm start om 20u30

DE ACHT BERGEN
van Felix Van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman Le otto montagne van Paolo Cognetti.

Het boek wist de berggeit in ons al enorm te bekoren. De film is een prachtig eerbetoon aan echte levenslange vriendschap die je zo opnieuw wilt zien. Neem daarbij de fantastische acteurs, de muziek van Daniel Norgren, de montage van Nicol Leunen en het indrukwekkende decor van de majestueuze Alpen. Verdorie goed gedaan Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. Een film helemaal in balans.

Met Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti
IT/BE/FR – 147′
Italiaans gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

 

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Geraardsbergen aan De Gavers.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

In de pers

Vriendschap is een warme berghut om steeds opnieuw in thuis te komen. Een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap, tegen het imposante decor van de Italiaanse Alpen.
★★★★ – De Morgen

Diepe dalen en grote hoogtes: ‘De acht bergen’ scheert hoge toppen.
★★★★ – De Standaard

Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen.
★★★★ -VPRO Cinema

05.08.2023, 20:30