film

Alle films

Cinema op Dreef – Een Streepje Meer

Zomerfilms langs de Dender - Denderleeuw

Locatie: PASTORIE TUIN – Dorp 18 – 9470 Denderleeuw

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

EEN STREEPJE MEER

De ene heeft een streepje meer, de andere een streepje minder. Of helemaal geen strepen. Het is niet altijd makkelijk om anders te zijn: Penny zou ook eens graag een keertje van de duikplank gaan, net zoals het slanke meisje. Witte Kraai wil graag meespelen met de zwarte kraaien, maar dat mag niet. En een tijger zonder strepen is net zo goed een tijger als eentje met strepen, ja toch? Of dacht je dat Kleine Draak het niet kon winnen van twee grote draken?

Deze charmante compilatiefilm voor de allerkleinsten toont diversiteit in alle vormen en maten. Alle kinderen en dieren in deze heerlijke kortfilms hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn … uniek!

In samenwerking met Mooov 

Verschillende landen – 35′
Film start om 16u00
4+

Een streepje meer bestaat uit vier kortfilms zonder dialoog:

Belly Flop
Jeremy Collins/2018/Zuid-Afrika/4’53
Volharding loont wanneer een jong, onbeschaamd meisje dat graag wil leren duiken zich niet laat afleiden door een getalenteerd duiker die de show steelt.

Witte kraai
Miran Miošic/2018/Kroatië/9’
Witte kraai wordt door haar mede-kraaien uitgelachen omdat ze anders is dan de rest. Maar wanneer vervuiling turbulente veranderingen teweegbrengt in hun omgeving, is het de kleine kraai die iedereen helpt om een betere thuis te vinden.

Achoo
Elise Carret, Camille Lacroix, Charlotte Perroux, Lucas Boutrot, Maoris Creantor and Pierre Hubert/2018/Frankrijk/6’45
Een kleine Chinese draak kan, omwille van zijn allergie, geen vuur spuwen. Hij overwint echter deze zwakte en gebruikt die als een kracht tijdens het Chinese nieuwjaarsspektakel.

De tijger zonder strepen
Raùl ‘Robin’ Morales R./2018/Frankrijk/8’40
Een kleine tijger onderneemt een zoektocht naar zijn strepen.

CINEMA OP DREEF

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Denderleeuw in de tuin van de Pastorie.

Neem je stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een knettergekke namiddag voor jong en oud.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de gemeente Denderleeuw.

17.08.2023, 16:00