film

Alle films

Cinema op Dreef – Fire of Love

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: Parochiezaal GRIMMINGE – Grimmingeplein 2a – 9506 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling in de parochiezaal van Grimminge plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm:

DE ZEER VERMOEIDE MAN EN DE VROUW DIE HARTSTOCHTELIJK VAN BONSAI HIELD

van Evelien M.A. Declercq en Nyk Alidor Dekeyser

Wanneer een vrouw reageert op de merkwaardige advertentie ‘Man zoekt vrouw om voor te sterven’ is dat het begin van een bijzonder liefdesverhaal. De man is moe, doodmoe. Hij wil sterven, maar het lukt niet. Terwijl zij haar bonsaiboompjes verzorgt, helpt ze de man om te sterven. Langzaamaan groeit hij naar haar toe en vormt en knipt zij de liefde.

Regisseurs Evelien Declercq en Nyk Dekeyser wisten de poëtische sfeer van het gelijknamige geïllustreerde boek van Peter Verhelst feilloos te vertalen naar een delicate zwart-witfilm. Janne Desmet en Wim Willaert schitteren als twee eenzame zielen die, tegen alle verwachtingen in, de liefde vinden.

BE – 23′
met Wim Willaert en Janne Desmet
Kortfilm start om 20u30

FIRE OF LOVE
van SARA DOSA

Explosief liefdesverhaal

Katia en Maurice zijn twee vulkanologen, gepassioneerd door hun wetenschap en door hun liefde voor elkaar. Samen reizen ze de wereld rond om zo dicht mogelijk bij actieve vulkanen te komen. Hun nieuwsgierigheid is  groter dan de angst voor het gevaar. Hun eigen prachtige beelden tonen niet alleen spectaculaire vulkaanuitbarstingen die ze van nabij meemaken, maar ook hun onderlinge speelse relatie. Een dreigend fatalisme hangt echter vanaf het begin als een rookwolk in de lucht.
Regisseur Sara Dosa maakte eerder de docu The Sheer and the Unseen over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen en waagt zich met Fire of Love aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.
Met Katia Krafft, Maurice Krafft en de stem van Miranda July
US – 93′
Frans/Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

 

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Geraardsbergen op de Kaatsbaan van Grimminge.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

In de pers

“Fire of Love’: de eigenzinnige driehoeksrelatie van twee vulkanologen”.
★★★★ – De Morgen

06.08.2023, 20:30