film

Alle films

Cinema op Dreef – Il Buco

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: JEUGDCENTRUM DE SPIRAAL – Zakkaai 29 – 9500 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling binnen in het jeugdcentrum plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: ICE MERCHANTS
van Joāo Gonzalez

Een vader en zoon wonen in een huis tegen een steile, ijskoude bergwand. Elke dag dalen ze af naar het dorp beneden in de diepte om er het ijs te verkopen dat ze ‘s nachts aanmaken. Ze zijn tevreden met hun dagdagelijkse routine, maar die wordt onverwacht onderbroken.

Deze woordeloze film wordt volledig gedragen door de virtuoze score die regisseur João Gonzalez zelf componeerde.

FR/PT/UK – 14′
Kortfilm start om 20u30

Il Buco
van Michelangelo Frammartino

Prachtig filmgedicht uit de bergen van Zuid-Italië

Italië, 1961. Terwijl in het welvarende noorden van het land Europa’s hoogste gebouw wordt opgetrokken, verkent een groepje avonturiers Europa’s diepste grot, de Abisso di Bifurto.Voor het eerst wordt op bijna 700 meter onder de grond de bodem bereikt. Deze stoutmoedige onderneming wordt niet opgemerkt door de bewoners van het nabij geleden dorp, maar wel door de oude herder van het Pollino plateau. Zijn leven raakt verweven met het avontuur van de groep speleologen.

Elf jaar na zijn vorige film Le quattro volte en achttien jaar na zijn debuut Il dono, heeft de Italiaanse regisseur Michelangelo Frammartino, opgeleid als architect en beeldend kunstenaar, eindelijk zijn derde lange opus voltooid, Il buco. Net als de vorige twee is Il Buco een precieus uitgebalanceerd en minimalistisch filmgedicht

Een bijzonder beeldschone film die subtiel oog heeft voor het contrast tussen de ongerepte natuur en de menselijke ondernemingsdrang en voor de transitie van landelijk Italië naar een nieuw tijdperk. Cinema in zijn puurste vorm.

Il Buco won de Juryprijs op het Filmfestival van Venetië 2021.

Met Paolo Cossi, Jacopo Elia, Denise Trombin, Nicola Lanza
IT – 93′
Italiaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 21u00

 

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag starten we in Geraardsbergen aan de Dender, net naast Jeugdcentrum De Spiraal.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

04.08.2023, 20:30