film

Alle films

Cinema op Dreef – L’Immensità

Zomerfilms langs de Dender - Denderleeuw

PICL

Locatie: PASTORIE TUIN – Dorp 18 – 9470 Denderleeuw

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: ALTIJD ZOMER
van HANS DESSERS

Een universeel verhaal over verdriet en de kracht van liefde.

Een vader en dochter brengen gezellig samen het weekend door. De vader probeert het niet te laten merken, maar er spelen donkere gedachten door zijn hoofd.

Met Tom Vermeir en Flo Martens
BE – 20′
Nederlands gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Kortfilm start om 20u30

L’IMMENSITÀ
van Emanuele Crialese

Prachtig love-story tussen een mama en haar kinderen, zonder hokjesdenken.

Rome, 1970. Clara en Felice zijn net verhuisd naar een nieuw appartement. Hun huwelijk is voorbij: ze houden niet meer van elkaar maar kunnen niet uit elkaar gaan. Radeloos vindt Clara haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen.

Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara’s stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana verwerpt haar naam en identiteit en wil iedereen ervan overtuigen dat ze een jongen is. Clara negeert alle kritiek en geeft hen zin in vrijheid, ten koste van de balans in het gezin…

Een prachtig uitziende film — seventies setting tot in de puntjes verzorgt en swingende Italodisco soundtrack — met een fantastische Penélope Cruz en een magistrale eerste rol voor Luana Giuliani die Adriana speelt.

Emanuele Crialese kan je kennen van Respiro, Terraferma of Nuovomondo. Zijn nieuwste film L’immensità is zijn meest persoonlijke film. Het personage van Adri is dan ook gebaseerd op zijn eigen jeugd.  De film is ook zijn coming-out. Op het filmfestival van Venetië maakte hij vorig jaar bekend dat hij transgender man is.

Met Penélope Cruz,  Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Elena Arvigo
IT – 97′
Italiaans gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Denderleeuw in de tuin van de Pastorie.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de gemeente Denderleeuw.

17.08.2023, 20:30