film

Alle films

Cinema op Dreef – Rebel

Zomerfilms langs de Dender - Roosdaal

Locatie: DEN BROEBEL – Gustaaf Ponchautstraat 5A, 1760 Roosdaal

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: SO WE LIVE
van Rand Abou Fakher

Een schijnbaar normale avond van een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.
De realistische en experimentele beeldvoering werkt meeslepend. De draaierige spanning slokt je moeiteloos op. – Kortfilm.be
Met Amina Al Haj, Rahaf Al Obeid, Luna Al Obeid, Abd Alhameid Al Obeid
Arabisch gesproken – Nederlands ondertiteld

BE – 15′
Kortfilm start om 20u30

REBEL
van Adil El Arbi en Bilall Fallah   

De meest persoonlijke en beste film van Adil en Bilall.

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Met Amir El Arbi, Aboubakr Bensaihi, Lubnah Azabal, Ala Riani, Tara Abboud
BE – 134′
Arabisch/Engels/Frans gesproken – Nederlands  ondertiteld
Film start om 21u00

 

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Roosdaal aan Den Broebel

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de gemeente Roosdaal.

In de pers

Een film met lef, waarmee Adil en Bilall ons ook voor het eerst echt wisten te ontroeren.
★★★★ – De Morgen

De beste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Een emotionele ervaring, met de hulp van een uitstekende cast en met een opvallende hoofdrol voor muziek.
– De Tijd

Adil en Bilall maakten met ‘Rebel’ hun meest persoonlijke film tot nu toe
★★★★ – Humo

In ‘Rebel’ laten Adil en Bilall Syriëstrijders een musicalnummer zingen (en uiteraard werkt dat)
★★★ – Knack Focus

12.08.2023, 20:30