film

Alle films

Cinema op Dreef – Rose

Zomerfilms langs de Dender - Aalst

Locatie: KONINGIN ASTRIDPARK – 9300 AALST

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: AUGUST
van JEROEN PERCEVAL

Het regiedebuut van Jeroen Perceval

August is een onbezorgde jongen die graag op ontdekking gaat en buitenspeelt met zijn beste vriendin Lize. Op een dag maakte hij kennis met de donkere kant van het leven en wil zijn vriendinnetje hem niet meer zien.

Met Aagje Claes, Mo Bakker, Ruth Becquart, Jeroen Perceval, Maartje Remmers
BE – 18′
Nederlands gesproken
Kortfilm start om 20u30

ROSE
van Niels Arden Oplev

Een feelgoodfilm die zorgt voor een warme glimlach

De relatie van de twee zussen Inger en Ellen wordt op de proef gesteld tijdens een langverwachte busreis naar Parijs. Wanneer Inger de groep reizigers meedeelt dat ze worstelt met psychische problemen, krijgen de zussen te maken met medelijden van sommigen en regelrechte discriminatie van anderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.

Rose is een ontroerende Deense komedie van de BAFTA-winnende regisseur Niels Arden Oplev (Millennium 1: Mannen Die Vrouwen Haten). Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast, met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). In eigen land is Rose de meest succesvolle Deense bioscooprelease van het jaar, met ruim 350.000 bezoekers. Arden Oplevs film was de publieksfavoriet tijdens de afgelopen editie van Filmfestival Oostende.

Rose is een feelgoodfilm zoals Intouchables, maar dan met schizofrenie.

Met Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling
DK – 106′
Deens/Frans/Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in onze thuisstad Aalst in het Koningin Astridpark, ook gekend als ‘t Klein Parkske.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Honger of Dorst? De foodtruck van De Bevoorrading zorgt voor zowel drinks als kroks.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Aalst.

21.08.2023, 20:30