film

Alle films

Cinema op Dreef – Spencer

Zomerfilms langs de Dender - Ninove

Locatie: visvijver Ponderosa, BROEKSTRAAT 9, Okegem – 9400 NINOVE

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: DREAM IN COLOR
van Marijn Raeven

Twee broers worstelen met het verlies van hun moeder. De oudste probeert zijn jongere broer op te vrolijken door hem mee te nemen naar een denkbeeldige wereld. Op hun reis vinden ze meer dan enkel een afleiding van hun verdriet.

BE – 6′
zonder dialoog
Kortfilm start om 20u30

SPENCER
van Pablo Larrain

Een beklemmend psycho­logisch portret van prinses Diana.

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. ‘Spencer’ is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín (NerudaUna Mujer FantasticaJackie). Steven Knight (Peaky BlindersHummingbird en Locke) schreef het scenario van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana.

Met Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall
US – 111′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

 

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Ninove meerbepaald in Okegem aan visvijver Ponderosa.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Ninove.

In de pers

Een spookhuisthriller, metafilm en fictief royaltyportret ineen, met een indringende, neomodernistische score van Jonny Greenwood.
★★★★ – Focus Knack

Een beklemmend psycho­logisch portret.
★★★★ – De Standaard

Een bedwelmend stukje belevingscinema, dat laveert tussen drama en psychologische horror.
★★★ – De Morgen

 

11.08.2023, 20:30