film

Alle films

Cinema op Dreef – Titina

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: Parochiezaal GRIMMINGE – Grimmingeplein 2a – 9506 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling in de parochiezaal van Grimminge plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

TITINA
van Kajsa NÆss

De schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten

De Italiaanse ingenieur Umberto Nobile wordt op een dag gevraagd om voor de bekende Noorse avonturier Roald Amundsen een luchtschip te bouwen. Én om mee met hem naar de Noordpool te reizen. Nobile neemt zijn geliefde hondje Titina mee op de sensationele expeditie. Het zo-goed-als-waargebeurde verhaal over triomfen en tegenslagen is subtiel kritisch over nationalisme en overmoed, zonder met de vinger te wijzen. Een waanzinnige reis in de tijd door de ogen van de schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten.

Titina vertelt het boeiende en aangrijpende verhaal van een bijna vergeten expeditie: de ontdekking van de Noordpool per luchtschip in 1926. De dappere foxterriër Titina neemt ons mee op een uniek avontuur, en toont ons de door en door menselijke emoties van de poolreizigers.

Het hondje Titina heeft echt bestaan en leidde een buitengewoon hondenleven: niet lang voor ze aan boord stapte van het luchtschip met bestemming Noordpool, maakte ze nog de straten van Rome onveilig. Het verbazingwekkende verhaal zit vol spanning en humor, en wordt nog versterkt door de meeslepende muziek. Doordat de film meerdere lagen heeft, is hij geschikt voor kinderen én volwassenen. De film is bovendien ook een boeiende en toegankelijke geschiedenisles, aangezien het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Met de stemmen van Herbert Flack, Pieter-Jan De Paepe, Johan De Paepe, Mona Van Den Eeden
NO – 90′
Nederlands gesproken – 6+
Film start om 16u00

CINEMA OP DREEF

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Geraardsbergen op het kaatsplein van Grimminge

Neem je stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een knettergekke namiddag voor jong en oud.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

In de pers

Titina is een op waargebeurde feiten gebaseerde, maar speels ingevulde avonturenfilm voor groot en klein.
– De Morgen


In de gelijknamige animatiefilm gaat het over heldhaftigheid en moed, maar ook over kleingeestigheid en arrogantie, alles gevat in een geestige, fraaie en vaak ontroerende verpakking. Verrijkend en vertederend.

– Metrotime

Met zijn mix van fysieke karikaturen en geloofwaardig menselijke emoties doet Titinadenken aan een parel als The Iron Giant of het werk van Miyazaki en diens collega’s. (..) Næss’ eerste langspeelfilm hoeft niet onder te doen voor haar grote voorbeelden. Een debuut om trots op te zijn.
– Vertigoweb

06.08.2023, 16:00